Vés al contingut
Publicacions |
29 jul. 2024

Desenvolupen una metodologia innovadora per a ecodissenyar bateries sostenibles que s’adaptin al cicle de vida del producte

A través de la vinculació del cicle de vida de la bateria amb el de l’aplicació, aquesta metodologia dissenya la font d’energia amb un propòsit específic. Un equip de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC) i de BCMaterials estableix les bases d’aquesta metodologia a través del disseny d’una bateria reciclable amb paper i cartó per a la paqueteria intel·ligent.

Publicacions |
28 jul. 2023

Desenvolupen un dispositiu en paper per al diagnòstic ràpid de malalties pulmonars

Un equip de l'IMB-CNM-CSIC ha coordinat el disseny d’un instrument que combina microfluídica en paper i transducció electroquímica. Detecta de manera fàcil i ràpida la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), tercera causa de mortalitat en el món, i la seva versatilitat permet la seva aplicació a la detecció d’uns altres biomarcadores diana, com per exemple seqüències específiques de l'ARN del virus SARS-CoV-2.

Publicacions |
06 març 2023

Nanocàpsules amb control remot per amplificar localment l'efecte de les quimioteràpies

Un grup internacional, amb col·laboració de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona del CSIC (IMB-CNM-CSIC), participa en el desenvolupament de nanoteràpies contra el càncer mitjançant nanocàpsules controlades externament. Els primers resultats de nanocàpsules magnetoplasmòniques de ferro per combatre tumors s'han donat a la fase preclínica en ratolins.

Publicacions |
27 febr. 2023

Nou mètode per detectar virus d’ARN com el SARS-CoV-2

Equips de la UB, l’IQAC-CSIC, l’IMB-CNM-CSIC i l’INMA (CSIC-UNIZAR) dissenyen un mètode per detectar l’ARN viral. La metodologia és efectiva i resulta més ràpida que la prova PCR. També es pot aplicar per identificar altres patògens virals que causen greus malalties en la població.

Publicacions |
27 jul. 2022

El CSIC participa en el desenvolupament d'una nova generació de plaques d'inducció més robustes i fiables

El CSIC col·labora en el projecte europeu iRel40, juntament amb BSHE, Politecnico di Milano, Fraunhofer i Infineon, entre d'altres, per desenvolupar una nova generació de plaques d’inducció més fiables i robustes. L'IMB-CNM-CSIC s'encarrega de millorar els tests de qualificació dels dispositius de potència i de determinar per què es produeixen esdeveniments destructius. També es busca la millora dels protocols en la valoració de components per a electrònica de potència i millorar-ne la vida útil.

Subscriu-te a Publicacions |