L'IMB-CNM
L'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) és el centre més gran d'Espanya dedicat a la investigació i desenvolupament de Micro i Nano Tecnologies (MNTs) per a aplicacions electròniques, amb unes capacitats úniques en tecnologia de silici i materials complementaris o afins per a la fabricació de xips, tant per a microsistemes com a circuits integrats. Pertany al Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) des de la seva fundació el 1985 i està acreditat com a Unitat d'Excel·lència Maria de Maeztu per l'Agència Estatal de Recerca (2024-2028).
Una descripció general de l'IMB-CNM
L'IMB-CNM es troba a Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), al Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que és un entorn privilegiat per a la investigació tant bàsica com aplicada / industrial. És membre del Clúster de Nanotecnologia de Barcelona-Bellaterra. L'IMB-CNM és membre del Parc de Recerca UAB com a Institut de recerca pertanyent al CSIC.
La missió de l'IMB-CNM és realitzar recerca aplicada basada en micro i nanotecnologies, enfocada principalment al desenvolupament de components i micro i nano sistemes. L'IMB-CNM té com a objectiu contribuir a l'avanç del coneixement i al desenvolupament econòmic i social de la societat, així com a la formació de personal investigador i d'enginyeria i a l'assessorament a entitats públiques i privades.
Els sistemes intel·ligents miniaturitzats, eventualment amb components i circuits electrònics, fotònics i mecànics integrats, juguen un paper important a la societat. La recerca, el desenvolupament i l'aplicació de components i sistemes miniaturitzats milloraran la salut i el benestar de les persones, ajudaran a controlar les condicions ambientals i la gestió eficient de l'energia. L'IMB-CNM té com a objectiu jugar un paper rellevant en l'exploració i el desenvolupament de micro i nanotecnologies per a la realització de components i sistemes miniaturitzats. La seva experiència en micro i nanotecnologies permet que l'IMB-CNM lideri projectes que van des de la recerca acadèmica fins als contractes industrials, en un entorn internacional.
Les activitats d'R+D de l'IMB-CNM es complementen amb la formació de personal tècnic, investigador, estudiantil i enginyeril i amb la transferència de tecnologia a les empreses.
L'IMB-CNM participa també a Plataformes Tecnològiques i Xarxes d'Excel·lència espanyoles i internacionals i ha establert acords de col·laboració amb diverses universitats i centres de recerca, als quals ofereix cooperació en les seves activitats d'R+D i també accés a tecnologies de fabricació a través de la "Sala Blanca de Micro i Nanofabricació". Aquesta infraestructura ha estat reconeguda pel Ministeri de Ciència i Innovació amb el segell nacional d'Infraestructura Científica i Tènica Singular (ICTS).
Està acreditat com a Unitat d'Excel·lència Maria de Maeztu per l'Agència Estatal de Recerca (2024-2028).
Dades
La nostra missió és millorar el coneixement en micro i nanotecnologies, components i sistemes, i contribuir a resoldre reptes socials mitjançant la implementació de nous productes amb solucions basades en aquestes tecnologies.