Vés al contingut

Missatge del director

Benvinguts i benvingudes al nostre lloc web. Esperem que trobeu aquí tot el que us agradaria saber sobre l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) i també que l'utilitzeu per contactar amb nosaltres per a qualsevol consulta o suggeriment.

Hola!

Luis Fonseca - Director del IMB-CNM

Benvinguts i benvingudes al web de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM)!

Amb aquest missatge volem transmetre la passió i el treball que duem a terme al centre, on som gairebé 200 persones dedicades a la ciència de les coses petites i molt petites, la micro i la nanotecnologia. Volem fer una investigació que s'acosti a la societat i ajudi a contribuir als reptes del present i del futur.

L'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB) és un dels aproximadament 120 instituts del Consell Superior d'Investigaciones Científiques (CSIC), i, al costat dels nodes de Sevilla i Madrid, conformem el Centre Nacional de Microelectrònica (CNM). Estem dintre del Campus d'Excel·lència Internacional de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que es un clúster d'activitat científica. Som una institució pública que realitza una investigació intensiva en tecnologia, i la nostra vocació es centra en l'explotació de les micro i nanotecnologies per al desenvolupament de dispositius que contribueixin a la digitalització de múltiples aplicacions d'interès socioeconòmic, com ara l'energia, la indústria, la mobilitat, el medi ambient, l'agroalimentació, la seguretat, l'espai, i la salut i el benestar, entre d'altres.

Dos aspectes propis d'aquestes tecnologies són la seva capacitat de miniaturització, amb les portes que aquesta obre per a la seva integració en diferents casos d'ús, i la seva economia d'escala, que fa possible fabricar molts dispositius a baix cost per unitat. Això pot aconseguir-se tant amb tecnologies de silici com amb electrònica impresa, i tant amb el concurs de materials ben establerts com el mateix silici (protagonista indiscutible de la revolució microelectrònica) o amb altres emergents com semiconductors de banda ampla, el grafè o materials orgànics.

En l'IMB-CNM aquestes tecnologies i materials es donen cita de forma flexible en un entorn de fabricació únic: la Sala Blanca de Micro i Nanofabricació, reconeguda a nivell espanyol com Infraestructura Científica i Tècnica Singular (ICTS).

La nostra capacitat tecnològica, la qualitat de la infraestructura que la sustenta i la nostra experiència en recerca fan de l'IMB-CNM un entorn d'investigació vibrant, ideal per formar-se i enterament obert a la col·laboració amb altres grups de recerca i empreses. Aquests ingredients, juntament amb la nostra voluntat de contribuir eficaçment a la societat, donen peu a l'ampli ventall de les nostres activitats, ja sigui recerca aplicada de frontera (materialitzada en propostes ERC i publicacions d'alt impacte), la participació en projectes col·laboratius d'R+D+i nacionals i internacionals, o l'aplicació dels nostres resultats en productes comercials o en escenaris tan amplis i exigents com l'interior de les cèl·lules, l'escorça cerebral per captar senyals neuronals, el col·lisionador de CERN o a bord de missions espacials.

Aquí ens trobareu per explicar-vos o col·laborar amb vosaltres en aquesta aventura de coneixement i innovació.

Luis Fonseca (en nom de l'IMB-CNM).

team