L'equip de l'experiment ATLAS visita la Sala Blanca de l'IMB-CNM
La direcció de l'experiment ATLAS, un dels dos detectors de propòsit general del Gran Col·lisionador d'Hadrons (LHC) del CERN, va visitar l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC) i l'Institut de Física d'Altes Energies (IFAE ) i va participar en una trobada de dos dies amb personal investigador i estudiants de tots dos instituts.

La direcció de l'experiment ATLAS, un dels dos detectors de propòsit general del Gran Col·lisionador d'Hadrons (LHC) del CERN, va visitar l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC) i l'Institut de Física d'Altes Energies (IFAE) els dies 13 i 14 de juliol de 2022 i va participar en una trobada de dos dies amb personal investigador i estudiants d'ambdós instituts.
Les persones representants d'ATLAS van tenir l'oportunitat de visitar les instal·lacions de la Sala Blanca de Micro i Nanofabricació del CSIC i van observar de prop els processos de microfabricació necessaris per fabricar els detectors 3D i LGAD que es faran servir als píxels ITK i la capa HGTD. També van visitar les instal·lacions de sala blanca d'IFAE, on els sensors de píxel es munten i proven a les plaques.
L'equip va tractar i debatre la contribució espanyola a les capes internes del detector ATLAS i el detector de temporització per a la nova capa HGTD que s'instal·larà el 2026.
Implicació amb el CERN
L'IMB-CNM està involucrat amb el CERN des de finals dels 90 i ha col·laborat amb el CERN a través de diferents associacions al llarg dels anys. Incloent-hi un nou subdetector incorporat a l'experiment ATLAS, un dels cinc detectors de partícules del Gran Col·lisionador d'Hadrons, LHC, i és associat tècnic de l'experiment LHCb. Els sensors van ser desenvolupats a la Sala Blanca. El grup de detectors de radiació és l'equip IMB-CNM que lidera aquestes col·laboracions.