Vés al contingut

Concurs Un microxip molt gran

Participa al concurs per a estudiants "Un microxip molt gran", una proposta de l'IMB-CNM-CSIC finançada per la FECYT per fomentar l'educació en microelectrònica i les vocacions científiques entre l'alumnat preuniversitari. És una acció que celebra l'efemèride dels 75 anys de la invenció del transistor. ¡Envia la teva proposta abans del 30 de juny del 2023!

Prórroga concurs Un microxip molt granL'IMB-CNM organitza el concurs de microelectrònica per a estudiants Un microxip molt gran per fomentar l'interès de l'alumnat per l'electrònica. Es busca el millor treball sobre microelectrònica, xips i transistors!

El concurs premiarà treballs relacionats amb l'electrònica i, més específicament, amb el transistor com a dispositiu electrònic. El llançament coincideix amb el 75è aniversari de la invenció del transistor, efemèride sobre la qual l'institut està fent altres accions paral·leles (com un cicle de conferències i una exposició).

El centre posa a disposició de totes les escoles i instituts un itinerari didàctic amb materials educatius sobre els quals treballar les propostes i acompanyar els alumnes durant l'any acadèmic.

Termini de recepció de treballs prorrogat fins el 30 de juny del 2023.

Modalitats

 • Modalitat 1: Educació Secundària Obligatòria (ESO).
 • Modalitat 2: Batxillerat.
 • Modalitat 3: Cicles formatius de formació professional bàsica o de grau mitjà.
 • Modalitat 4: Educació Primària Obligatòria (EPO), cicle superior, reservat a l'alumnat que hagi visitat les instal·lacions de l'IMB-CNM.

Tipus de treballs acceptats

Treball escrit

 • El transistor ha de ser una part integrant de la feina, que serà sobre electrònica o microelectrònica.
 • Enfocament lliure: investigació, desenvolupament dun circuit, article periodístic, entrevista a una persona especialitzada en la matèria, etc.
 • S'accepten feines de recerca o projectes d'educació secundària.
 • Pot incloure la descripció d'un desenvolupament dut a terme, les característiques fonamentals, els mitjans utilitzats per a la realització, el funcionament i la relació amb l'electrònica i el transistor.

Treball creatiu

 • A la modalitat 4 s'acceptaran treballs creatius de format lliure: vídeo, cançó, dibuix, sèrie de fotografies, relat de ficció, obra de teatre (presentada en vídeo), etc.

Premis

Parlar de la revolució silenciosa del segle XX té premi!

En totes les modalitats el jurat lliurarà 3 premis als millors treballs seleccionats:

 • 1r premi:
  • Trofeu i diploma acreditatiu.
  • Dispositiu electrònic.
  • Invitació a fer una estada a l'IMB-CNM i visita a l'interior de la Sala Blanca de Micro i Nanofabricació.
  • Val intercanviable amb un valor de 300€ per material escolar o electrònic, mòduls electrònics, multímetres digitals, jocs o cursos d'electrònica.
 • 2n i 3r premi (finalistes):
  • Diploma acreditatiu.
  • Dispositiu electrònic (adaptat a cada modalitat).

Informa't a les bases sobre totes les possibilitats!

Tens algun dubte? Escriu-nos!

Oficina de Cultura Científica
4
modalitats
12
premis en total
4
primers premis

Suport de FECYT, Ministeri de Ciència i Innovació i CSIC

És un projecte finançat per la Fundació Espanyola de Ciència i Tecnologia (FECYT, ref. FCT-21-16975) del Ministeri de Ciència i Innovació i organitzat pel Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC). L'objectiu és l'educació i la generació de vocacions científiques entre escolars i persones joves no universitàries (Línia d'actuació 2 – FECYT), incrementant el seu aprenentatge i interès per les carreres cientificotecnològiques, i, en particular, per l'electrònica, mitjançant el contacte directe amb el mètode i la pràctica investigadora. Posa un èmfasi especial en la visibilització de col·lectius sovint oblidats en les disciplines CTIM o STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques), com les dones científiques. L'IMB-CNM pretén apropar l'electrònica al públic i difondre la seva activitat entre la societat, promocionant aquesta disciplina i contribuint a la formació tecnològica i innovadora en aquest sector tan estratègic en el context mundial.

Projecte finançat per

  Logo 75 anys de la invenció del transistor - 250 PX
  Logo IMB CNM oscuro castellà transp
  Transparent CSIC logo
  Logo Gobierno de España - Ministerio de Ciencia e Innovación - FECYT Innovación
75 años de la invención del transistor. La revolución silenciosa. Banner castellà