Vés al contingut

Oportunitats de màster i grau

Col·laborem activament amb les universitats per fomentar la investigació entre l'estudiantat.

Oportunitats per a estudiants de Màster

Animem a estudiants amb formació en ciències o enginyeria a considerar l'IMB-CNM com un lloc ideal per realitzar el seu treball de fi de màster (TFM). Al llarg dels anys, hem acollit a estudiants amb una àmplia formació en Ciències i Enginyeria, com els màsters de Nanociència i Nanotecnologia, Enginyeria Electrònica, Telecomunicacions, Veterinària, Química Industrial o Qualitat Alimentària, entre d'altres. Després del Màster, oferim a l'estudiantat la possibilitat de continuar la seva carrera professional a l'IMB-CNM, fins i tot d'iniciar un doctorat. Pots consultar ara les nostres ofertes obertes.

Oportunitats per a estudiants de Grau

Animem a estudiants d'un grau de Ciències o Enginyeria a conèixer l'institut i desenvolupar el seu treball de final de grau (TFG) amb un dels nostres investigadors en les instal·lacions. Al llarg dels anys, hem acollit a estudiants de les titulacions de Física, Química, Enginyeria Electrònica, Enginyeria Biomèdica i Nanociència, entre moltes altres. Si tens formació en ciències o enginyeria, et convidem a posar-te en contacte amb nosaltres per veure si pots desenvolupar la següent etapa de la teva carrera aquí. Pots consultar les nostres ofertes obertes.

Col·laboració amb la Universitat

Col·laborem activament amb la Universitat Autònoma de Barcelona en la realització del Màster Oficial en Nanociència i Nanotecnologia, en què vam participar a través del Clúster de Nanotecnologia de Barcelona i molts dels nostres investigadors actuen com a professors en algunes assignatures. També vam participar en altres estudis de màster i de grau acollint estudiants per a la realització dels seus treballs de fi de carrera. Rebem a més de 30 estudiants de la UAB cada any, així com també acollim estudiants de la Universitat de Barcelona o de la Universitat Politècnica de Catalunya (més de 10) anualment, a més d'altres universitats catalanes i internacionals.

Aquesta concentració d'instituts i grups de recerca en nanotecnologia al Campus de Bellaterra és una de les més fortes de al sud d'Europa, i ha fet possible que la UAB sigui reconeguda oficialment com a Campus d'Excel·lència Internacional en Nanociència i Biotecnologia.

Programes de beques

Beques del CSIC

També hi ha beques del CSIC a què pots optar si estàs en la fase final de la teva grau o ja estàs fent un màster. Les beques JAE Intro s'obren un cop a l'any i poden introduir-te en la investigació, amb un stage de 5 mesos en qualsevol institució de recerca del CSIC. Se t'assignarà una persona responsable dins el nostre centre i hi haurà un pla d'estudis d'acord a les teves necessitats.

Ajudes Erasmus+

El programa Erasmus+ presta ajudes destinades a estudiants de grau, llicenciatura i màster matriculats en institucions d'educació superior dels països del programa i estudiants de doctorat perquè puguin realitzar períodes de formació pràctica a l'estranger. També poden participar persones recentment titulades. Gràcies a aquest programa, les persones participants poden realitzar pràctiques en els instituts del CSIC que els serveixi tant per a la seva formació com per millorar les seves competències comunicatives, lingüístiques i interculturals. El personal investigador del CSIC publiquen les seves expressions d'interès per rebre estudiants europeus a través d'erasmusintern.org on descriuen els plans de formació i projectes d'investigació disponibles.

Master's Degree in Quantum Technologies

El personal científic de QTEP participa als programes de mestratge de diverses universitats, tant en activitats docents com en la supervisió de projectes de recerca. A més, el CSIC patrocina la creació d'un màster sobre tecnologies quàntiques en col·laboració amb la Universitat Internacional Menéndez Pelayo i 9 institucions líders més a Espanya.

La Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) juntament amb el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i professorat de diverses universitats han creat el Màster Universitari en Tecnologies Quàntiques (60ECTS).

El màster està dirigit i coordinat per María José Calderón (ICMM-CSIC), Diego Frustaglia (Univ. Sevilla) i David Zueco (INMA, CSIC-UNIZAR). Compte amb el suport financer de la Plataforma CSIC sobre Tecnologies Quàntiques, la Xarxa Espanyola de Tecnologies Quàntiques i el projecte Quantum Spain.

L'IMB-CNM està involucrat a la plataforma QTEP i ha participat en la creació del màster.

Contacte: qt.master@csic.es

26
TFG defensats en 2020
4
TFM defensats en 2020
+10
diferents estudis universitaris entre 2016-2020