Vés al contingut
09 abr. 2021

GTQ renova el certificat de qualitat ISO 9001:2015 per al desenvolupament de sensors electroquímics i òptics

El Grup de Transductors Químics va rebre el certificat el 2018 i és l’únic grup d’un centre CSIC a Catalunya amb la distinció.

GTQ, IQ Net, AENOR logos

Share

El Grup de Transductors Químics, GTQ, s’ocupa de l’aplicació de sistemes analítics i microsistemes per a la mesura de paràmetres químics en líquids. Des del 2018 ha estat reconegut pel segell de qualitat ISO 9001:2015, marca que acaba de renovar-se per tres anys més.

La certificació reconeix que el grup IMB-CNM ha implementat un sistema de gestió de qualitat d’acord amb la norma ISO 9001 en les següents àrees: realització de projectes d’R+D per a sensors electroquímics i òptics; i la gestió de la producció de sensors electroquímics.

"La certificació del nostre sistema de gestió de la qualitat constitueix un èxit important per al grup i un segell que garanteix que els dispositius de sensor que desenvolupem, i també els que comercialitzem, es produeixin d'acord amb estàndards que satisfacin el client potencial i en un entorn adequat, adaptats seguint els requisits d’aquest estàndard internacional, sense oblidar d’intentar millorar el desenvolupament dels dispositius esmentats per fer-los cada vegada més robustos i eficaços", indica César Fernández, director i investigador del grup.

Sistema de gestió de qualitat per a la recerca d’excel·lència

GTQ manté un sistema de gestió de la qualitat des del 2009, quan va aprovar el procés d’acreditació del segell TECNIO, atorgat per la Generalitat de Catalunya.

La marca ISO 9001 l’atorga IQNet i la gestiona AENOR a Espanya. Dins del CSIC, la insígnia s’obté normalment per laboratoris o tècniques analítiques específiques. En el cas de Catalunya, el grup de recerca GTQ és el primer grup que aconsegueix aquest segell de qualitat.