Vés al contingut
07 febr. 2022

Neus Sabaté rep una ajuda Proof-of-Concept de l'ERC per al desenvolupament d'un detector de glucosa

El PoC atorgat al projecte FAIRGLUCOSE és una de les quatre tecnologies del CSIC que va rebre ajuda de la UE per explotar el seu potencial comercial a l'última convocatòria d'ERC.

Neus Sabaté ERC PoC FAIRGLUCOSE

Share

L'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC) treballa en el desenvolupament d'un sistema de detecció de glucosa autoalimentat, sostenible i de baix cost, que permeti fer un mesurament de la glucosa a la sang mitjançant un sistema que no necessiti l'ús ni de microcontroladors ni de bateries. "Aquesta estratègia innovadora transfereix el procés d'oxidació de la glucosa, que prové de la sang d'una punxada al dit, a una lectura de voltatge mitjançant un circuit minimalista i sense bateria, que s'ajusta a la mida d'una tira de glucosa comercial", assenyala Neus Sabaté, investigadora ICREA a l'IMB-CNM, que dirigeix ​​el projecte.

Aquest sistema nou permet reduir el cost dels dispositius i l'acumulació de residus elèctrics i electrònics. "El primer mercat de Fairglucose serien els països amb ingressos baixos i mitjans, on el cost dels glucòmetres actuals limita l'autocontrol de la glucosa a la sang entre la població", afegeix.

Quatre tecnologies del CSIC reben ajudes de la UE per explorar-ne el potencial comercial

Es tracta de compostos per substituir els microplàstics, un mètode per mesurar la glucosa, microestructures per a implants dentals i un escàner per monitoritzar el càncer. El Consell Europeu de Recerca concedeix les ajudes Proof of Concept per explorar el potencial comercial i social de projectes de recerca.