Vés al contingut
26 maig 2023

L’exposició sobre microelectrònica "La revolució silenciosa" arriba a FAB Casa del Mig fins al 28 de juny

La mostra itinerant de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC), “La revolució silenciosa”, es trasllada al FAB Casa del Mig – Punt Multimèdia, ubicat al parc de l’Espanya Industrial del barri barceloní de Sants. Des del 26 de maig fins al 28 de juny es podrà gaudir d’una mostra divulgativa sobre la microelectrònica i conèixer el transistor, el petit protagonista que ha portat a la revolució digital actual.

Exposició La revolució silenciosa al FAB Casa del Mig

Share

La revolució silenciosa, exposició promoguda per l’Institut de Microelectrònica de Barcelona amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia · Ministeri de Ciència i Innovació (FECYT), obre les portes a FAB Casa del Mig Punt Multimèdia, l’equipament públic de l’Ajuntament de Barcelona, fins al 28 de juny.

La mostra divulgativa funciona com una introducció al món de la microelectrònica i els canvis que es van produir a partir de l’any 1947 amb la invenció del transistor, i un repàs a la recerca i desenvolupament que es duen a terme a l’IMB-CNM. Dóna una resposta a diverses preguntes relacionades amb la tecnologia que s’utilitza en el dia a dia i com és el procés de creació dels seus components.

El dimecres 7 de juny a les 19:00 hores es celebrarà la xerrada inaugural “De la ràdio del iaio a la Playstation 5: el transistor fa 75 anys”, a càrrec d’Elisabet Prats, investigadora CIBER-BBN a l’IMB-CNM, al FAB Casa del Mig. La conferència fa un viatge per la història de la tecnologia alhora que s’aprèn com funciona i quines són les seves aplicacions.

Una exposició itinerant amb parades a Barcelona i el Vallès

Ja són quatre les vegades que l’exposició s’ha obert a diferents centres de Barcelona, que continuarà a altres llocs de la ciutat comtal i del Vallès després de l’estiu.

 La mostra ha sigut promoguda per l’IMB-CNM com una activitat del projecte de divulgació “Un microxip molt gran” amb finançament de la FECYT. La iniciativa consisteix en un concurs de microelectrònica per a estudiants d’educació obligatòria, batxillerat i cicles, i tanca la recepció de propostes el proper 30 de juny.