Vés al contingut
20 abr. 2023

"La revolució silenciosa" es podrà visitar a l’ETSETB–UPC fins al 19 de maig

L’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC) inaugura avui l’exposició itinerant “La revolució silenciosa” a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB-UPC). Fins al 19 de maig es podrà conèixer l’evolució del transistor i la microelectrònica en els seus més de 75 anys de vida.

Exposición Revolución Silenciosa ETSETB-UPC 20 abril

Share

“La revolució silenciosa”, l'exposició organitzada per l'Institut de Microelectrònica de Barcelona amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia · Ministeri de Ciència i Innovació (FECYT), arriba a les instal·lacions del Campus Nord de la UPC, a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona. S'inaugura avui i es podrà veure fins al 19 de maig.

El projecte tracta la micro i nanoelectrónica a partir de la invenció del transistor en 1947, un component semiconductor dels xips que va marcar l'inici de la revolució microelectrònica. Es detallen els motius que van impulsar la seva creació i es donen a conèixer el procés de miniaturització i la famosa llei de Moore, encunyada pel recentment finat Gordon Moore, cofundador d'Intel i pioner en el sector dels microprocessadors.

L'exposició ha estat realitzada dins del projecte FECYT “Un Microxip molt gran” i es podrà visitar des del 20 d'abril fins al 19 de maig al vestíbul C4 del Campus Nord de la UPC. És la tercera vegada que es programa la mostra, que al juny es traslladarà al FAB Casa del Mig – Punt Multimèdia, una instal·lació pública de l’Ajuntament de Barcelona al Parc de l'Espanya Industrial de Barcelona.

El contingut didàctic de l'exposició ha estat responsabilitat dels investigadors Joan Marc Rafí, Xavier Jordà, David Sánchez i Miquel Vellvehi, i de l'equip de Cultura Científica de l’IMB-CNM-CSIC, Sabela Rey, Daniel Ortega i Patricia Rodrigo.