Vés al contingut
29 oct. 2024

La investigadora Elisabet Prats encapçala la secció de Química del programa de televisió Órbita Laika

Elisabet Prats, investigadora pertanyent a CIBER-BBN en el Grup d'Aplicacions Biomèdiques de l'IMB-CNM, encapçala la secció de Química de la desena temporada del programa Órbita Laika de Televisió Espanyola 2.

La investigadora y divulgadora Eli Prats en el programa Orbita Laika junto al presentador Eduardo Sáenz de Cabezón. RTVE

Share

La ciència darrere de les falsificacions, dels parcs d'atraccions o del Titanic... el programa de divulgació científica Órbita Laika s'emet cada dimarts en La 2 de Televisió Espanyola (RTVE) i, en la seva desena temporada, compta amb la investigadora Elisabet Prats com a encarregada de la secció de Química.

Prats és investigadora del consorci CIBER-BBN dins del Grup d'Aplicacions Biomèdiques (GAB) de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona. En ciència, Prats està especialitzada en la caracterització de transistors de grafè per a aplicacions neuronals i forma part de grans projectes europeus, com el Graphene Flagship. És llicenciada en Química per la Universitat de Barcelona i va desenvolupar la seva tesi doctoral en l'Institut de Recerca Biomèdica al Parc Científic de Barcelona (IRB-PCB). Ha realitzat estades en la Universitat de Lió I Claude Bernard, en l'Institut de Ciències Analítiques i en Universitat de Chicago, en el departament de Química Orgànica i l'Howard Hughes Medical Hospital.

Té també una llarga trajectòria com a divulgadora, com a membre del grup BigVan Ciencia i col·laborant en diferents iniciatives per a traslladar la seva passió per la ciència a la societat. Ha participat en projectes de l'IMB-CNM amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i ha fet xerrades i tallers per a la promoció social de la ciència. Recentment, la divulgadora Núria Salán la va incloure en la Enciclopèdia de Dones STEAM.

En la desena temporada d'Órbita Laika, el famós espai de divulgació científica en el prime-time de Televisió Espanyola 2 presentat pel matemàtic Eduardo Sáenz de Cabezón, Eli participa setmanalment amb les seves ganes de transmetre la química i difondre el coneixement científic.

Enhorabona, Eli!