L’IMB-CNM organitza tallers i xerrades a la Nit Europea de la Recerca 2022
Un altre any més, personal investigador i tècnic de l'IMB-CNM participarà del 28 al 30 de setembre a diverses activitats amb motiu de la Nit Europea de la Recerca, esdeveniment públic dedicat a la divulgació de la ciència.

L'Institut de Microelectrònica de Barcelona participa, un any més, a la Nit Europea de la Recerca, amb cinc activitats de divulgació científica a Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat durant la darrera setmana de setembre. L'esdeveniment es celebra a Catalunya per cinquè any consecutiu, coordinat per l'Associació Catalana per a la Comunicació Científica (ACCC).
L’IMB-CNM col·labora i organitza activitats relacionades amb la crisi dels semiconductors, la tecnologia microelectrònica i els transistors. Les accions són dins de blocs més grans d’activitats juntament amb altres centres de recerca. L’agenda completa:
- Dimecres 28/09, 18:00, Aula d'Estudi de l'Auditori Barradas(L'Hospitalet de Llobregat): Els xips: sovint invisibles, pràcticament indispensables. Xerrada d’en Luis Fonseca sobre com es fabrica un xip, què es necessita i quants diners fan falta.
- Dimecres 28/09, 19:45, Vil·la Urània (Barcelona): TICa’t. Passa-Paraula. Taller per conèixer els conceptes essencials de la tecnologia convencional, així com les tecnologies emergent i futures, més enllà d’apps o software de programació. Hi participen la Gemma Rius, l’Álvaro Calleja, la Consuelo Guardiola i la Laura Lefaix.
- Dijous 29/09, 18:00, Black Lab (Barcelona): Science Slam. Xerrades divulgatives de 7 minuts amb personal investigador, majoritàriament predoctoral, de centres del CSIC a Catalunya. Hi participa la Laura Lefaix.
- Divendres 30/09, 19:00, CosmoCaixa (Barcelona): Taller Viatja al fascinant món del transistor! Taller per a públic adolescent sobre microelectrònica i transistors. Organitzat en el marc del projecte Un microxip molt gran, amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología - Ministerio de Ciencia e Innovación.
A més, en el marc del “Matí de la recerca”, el dimecres 28 a les 10:30, en Jordi Sacristan farà la xerrada “Avui ja és diferent: des de l’origen de la nanoelectrònica fins ahir” amb alumnat de 4t d’ESO a l’Escola Vilorai de Barcelona, la qual no és oberta al públic general.
La V Nit Europea de la Recerca a Catalunya
Els actes tindran lloc la setmana del 26 de setembre al 2 d’octubre. Científics i científiques de més de 50 entitats de tota Catalunya oferiran xerrades, tallers, experiments, espectacles, jocs i moltes altres activitats gratuïtes per a tots els públics.
Aquest esdeveniment se celebra cada any a més de 300 ciutats de 30 països d’Europa alhora. A l’edició anterior, es van dur a terme més de 200 activitats repartides per tot el territori català (Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Catalunya central). L’objectiu és apropar la investigació i la ciència de manera amena i divertida a públic de totes les edats.
A la web de la Nit de la Recerca es poden trobar la resta d’activitats que se celebraran durant aquests dies.