Vés al contingut
28 gen. 2021

Nova beca europea per al desenvolupament de sistemes electrònics autoalimentats en camps agrícoles

El grup SPEED acollirà una beca individual Marie Skłodowska-Curie dins del programa H2020.

Precision agriculture (PA). Image: Unsplash.

Share

El Self Powered Engineered Devices Group (SPEED), dirigit per la professora Neus Sabaté i el doctor Juan Pablo Esquivel, acollirà un becari individual Marie Skłodowska-Curie per al desenvolupament de sistemes electrònics que s’utilitzaran a l’agricultura. El doctor Denis Desmaele és l’investigador que dirigeix ​​el projecte sota la supervisió del doctor Esquivel, que va començar aquest mes i finalitzarà el 2023.

El projecte GREAT-4PA ("Sistema electrònic autoalimentat i totalment biodegradable per mesurar paràmetres locals i alliberar productes agroquímics en camps agrícoles") rebrà pressupost per millorar l'agricultura de precisió (PA) i ajudar a produir més aliments, malgrat la reducció de les zones agrícoles. La subvenció és una concessió del programa Horizon 2020, dins de la Comissió Europea.

Els dispositius desenvolupats abordaran els problemes que tenen els nodes convencionals actualment, com ara la substitució o la recàrrega de les bateries, que no es poden deixar al sòl a causa dels seus metalls tòxics. El projecte GREAT-4PA té com a objectiu redefinir els components electrònics que intervenen en aquests processos per tal d’obtenir nodes biodegradables autoalimentats, que tinguin la capacitat de desaparèixer físicament després d’un període de funcionament, amb un impacte ambiental nul.

"Al nostre grup, hem informat de la viabilitat d’aconseguir bateries biodegradables i compostables. Estem encantats d’acollir al Dr. Desmaele per continuar el desenvolupament de dispositius electrònics sostenibles en un projecte bastant ben alineat amb les ambicions europees actuals en termes de digitalització, energia neta i desenvolupament sostenible", afirma Esquivel.

Per millorar els resultats potencials de la investigació, el projecte contempla col·laboracions amb centres de recerca agroalimentaris locals i un apartament a Fuelium, una empresa espanyola especialitzada en el desenvolupament i comercialització de bateries a base de paper.

SPEED està dins del grup MESSI, Microfabricació i integració de sensors i fonts d’energia.