Vés al contingut
11 gen. 2021

Nou paper a Nature Communications sobre el mapatge sense fils de l'activitat cerebral

"Les matrius de sensors actius de grafè per al mapatge sense fils a llarg termini de l'activitat cerebral epicortical de banda ampla de freqüències" és el nou article publicat a Nature Communications. Compta amb la contribució de tres membres del Grup d'Aplicacions Biomèdiques (GAB).

Graphene active sensor arrays for long-term and wireless mapping of wide frequency band epicortical brain activity

Share

Xavier Illa, Eduard Masvidal-Codina i Anton Guimerà-Brunet són els tres membres de GAB que han contribuït a la recerca.

Matrius de sensors actius de grafè per al mapatge sense fils a llarg termini de l’activitat cerebral epicortical de banda ampla de freqüències

Els sensors actius de grafè han demostrat capacitats prometedores per a la detecció de senyals electrofisiològics al cervell. Les seves propietats funcionals, juntament amb la seva flexibilitat, així com la seva estabilitat i biocompatibilitat esperades, les han elevat com un bloc prometedor per a interfícies neuronals de detecció a gran escala. Tot i això, per tal d’oferir eines fiables per a les aplicacions de neurociència i enginyeria biomèdica, s’ha d’estudiar a fons la maduresa d’aquesta tecnologia. El treball avalua el rendiment de les matrius de sensors de grafè de 64 canals en termes d’homogeneïtat, sensibilitat i estabilitat mitjançant un escenari sense fils, quasi comercial, i demostra la biocompatibilitat dels implants crònics de grafè epicortical. A més, per il·lustrar el potencial de la tecnologia per detectar senyals corticals de bandes de freqüència infra-lenta a alta gamma, l'equip d'investigació realitza proves de concepte de gravació sense fils a llarg termini en un rosegador que es comporta lliurement. El treball demostra la maduresa de la tecnologia basada en grafè, que representa un candidat prometedor per a interfícies cròniques de detecció neuronal de banda ampla de freqüències.

El Grup d’Aplicacions Biomèdiques (GAB), dirigit per la doctora Rosa Villa, està explorant actualment micro i nanotecnologies, com el grafè, per proporcionar eines avançades per afrontar els reptes mèdics del futur.

El document s'ha publicat a Nature Communications l'11 de gener.