Vés al contingut
17 gen. 2022

Més de 35 acords industrials i 6 acords de llicència d'explotació marquen un any reeixit a l'IMB-CNM en transferència de tecnologia

L'IMB-CNM és un dels centres del CSIC més actius en transferència a la indústria i el 2021 ha estat un any molt reeixit mantenint les bones sinergies dels períodes anteriors.

Shaking hands in agreement - Tech transfer

Share

L'Institut de Microelectrònica de Barcelona és un centre de recerca amb una alta activitat en el desenvolupament de micro i nanotecnologies en un ampli ventall de camps com ara la salut, l'energia o la física. El centre està molt involucrat en accions de transferència a la indústria i el 2021 va marcar un bon any amb molts acords.

L'IMB-CNM va signar 35 convenis industrials, per la qual cosa la investigació que es realitza al laboratori del CSIC passa a ser desenvolupada per una empresa especialitzada per arribar finalment al mercat.

El nombre de contractes de llicència és superior al d'anys anteriors, marcant el valor més alt de la sèrie històrica des del 2012. Es van signar un total de 6 contractes de llicència d'explotació. Sweanty és una nova spin-off creada el 2021 que desenvolupa noves solucions portàtils per analitzar la composició iònica de la suor. A més, s'ha signat una altra llicència per a la transferència de tecnologia de grafè per a aplicacions clíniques al camp de la neurologia. En els darrers deu anys, l'IMB-CNM ha creat 14 spin-offs, cosa que representa una setena part del conjunt del CSIC.

L'institut també va signar un parell de contractes amb empreses de base tecnològica del CSIC, com ara Array4Cells i Energiot.

Alguns dels fets més destacats de l'any van ser un acord per al desenvolupament de nanosatèl·lits per ser enviats a l'espai, la millora de la tecnologia basada en sensors infraroigs o nous desenvolupaments en tecnologia aplicada a oftalmologia i neurologia.