Vés al contingut
27 set. 2022

Més de 250 contribucions a la 18a Conferència Europea sobre Termoelectricitat organitzada a Barcelona per l'IMB-CNM

L'IMB-CNM (CSIC) ha coorganitzat, juntament amb IREC i AEInnova, el primer congrés internacional sobre termoelectricitat que se celebra de manera presencial des de l'inici de la pandèmia el 2020.

Group picture of the European Conference on Termoelectricity in Barcelona

Share

El primer congrés internacional i presencial al camp de la termoelectricitat a Europa s'ha celebrat a l'AXA Auditorium de Barcelona entre els dies 14 i 16 de setembre. L'IMB-CNM ha estat un dels coorganitzadors de la 18th European Conference on Thermoelectrics (ECT'22), que ha acollit gairebé 300 persones, incloent comunitat científica i empreses, i ha rebut més de 250 contribucions.

L'IMB-CNM ha liderat el comitè local de l'organització, juntament amb IREC i AEInnova, en un acte on Luis Fonseca, director de l'IMB-CNM i investigador al camp de la termoelectricitat, va estar a càrrec de la seva inauguració i cloenda.

Llibertat Abad, Marta Fernández, Íñigo Martín, Álex Rodríguez, Marc Salleras i Joaquín Santander també formaven part del comitè organitzador amb Fonseca. Tots formen l'equip de treball de termoelèctrics del grup de recerca Microfabricació i Integració de Sensors i Fonts d'Energia (MESSI) de l'IMB-CNM.

La termoelectricitat s'ocupa de la generació d'electricitat a partir de fonts de calor ambiental i del concurs de materials capaços de fer aquesta transducció.
Rodríguez, investigador predoctoral del grup, també es va encarregar de la ponència "Heat sink implementation on microthermoelèctrics generators (µTEGs) per power enhancement" en una de les sessions paral·leles. S'hi mostrava la integració reeixida de nanofils de silici com a material termoelèctric en microdispositius generadors que poden alimentar sensors en el marc de la Internet de les Coses.

El congrés ha comptat amb grans ponents internacionals, com Ernst Bauer i Jeff Snyder, i ha transcendit la seva naturalesa europea en comptar amb una forta presència d'experts i expertes provinents de centres de recerca asiàtics i americans.

Galeria:

  • Foto de grup final de la conferència.
  • AXA Auditorium a Barcelona abans de l'inici de les jornades.
  • D'esquerra a dreta: Íñigo Martín, Álex Rodríguez, Luis Fonseca i Lorenzo Pimpolari a l'European Conference on Termoelectricity.
  • D'esquerra a dreta: Luis Fonseca, Álex Rodríguez, Lorenzo Pimpolari, Marc Salleras i Íñigo Martín a l'European Conference on Termoelectricity.