Vés al contingut
09 abr. 2024

L'Institut de Microelectrònica de Barcelona rep l'acreditació d'excel·lència María de Maeztu

L'IMB-CNM, institut del CSIC dedicat a la micro i nanoelectrónica, s'incorpora a la xarxa de centres acreditats com a Unitat d'Excel·lència María de Maeztu, atorgat per l'Agència Estatal de Recerca, durant els pròxims sis anys.

Montaje de cuatro fotos: la fachada del IMB-CNM, la zona de vestuario SAS de la Sala Blanca, una persona sosteniendo una oblea en la sala blanca y una oblea dentro de un equipo de spinning en la Sala Blanca

Share

L'Institut de Microelectrònica de Barcelona, un centre propi del CSIC (IMB-CNM-CSIC) amb gairebé quaranta anys de trajectòria, rep la distinció María de Maeztu, entrant a formar part de la xarxa d'excel·lència de centres  acreditats per l'Agència Estatal de Recerca. Aquesta distinció es concedeix per sis anys i destina finançament estable durant quatre anys.

L'AEI atorga les distincions dins del Programa Estatal per a Impulsar la Recerca Cientifico-tècnica i la seva Transferència, Subprograma Estatal d'Enfortiment Institucional, en el marc del Pla Estatal de R+D+i 2021-2023. L'actual resolució, publicada el març passat, concedeix en total 16 acreditacions, de les quals 10 es corresponen amb Centres d'Excel·lència Severo Ochoa i 6 Unitats d'Excel·lència María de Maeztu.

L'IMB-CNM-CSIC rebrà l'ajuda directa de 2.250.000 d'euros i entrarà oficialment en l'Aliança SOMMA. Altres centres que han rebut la distinció per primera vegada són l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC), l'Institut de Nanociència i Materials d'Aragó (INMA) o el Centre de Recerca en Ciència i Enginyeria multiescala de Barcelona (CCEM). Altres centres com el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC), l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) o l'Institut de Física Corpuscular (IFIC-CSIC-UV) han renovat la seva condició.

Recerca i desenvolupament d'excel·lència

Aquesta distinció i els recursos associats permetran a l'institut explotar fins i tot millor si cap les seves capacitats tecnològiques singulars i el bon fer del seu personal investigador en el camp de la micro i nanoelectrónica, incloent-hi desenvolupaments en fotònica i quàntica, amb aplicació en salut, medi ambient, energia, mobilitat, fronteres de la física i seguretat, sense deixar d'atendre aspectes cada vegada més importants com l'atracció i formació de talent i el reforçament del posicionament en l'ecosistema internacional.

L'IMB-CNM continuarà la millora de les seves capacitats tecnològiques singulars i la recerca i desenvolupament d'excel·lència en el camp de la micro i nanoelectrónica, incloent-hi desenvolupaments en fotònica i quàntica, amb aplicació en salut, medi ambient, energia, mobilitat, fronteres de la física i seguretat.