Vés al contingut
18 des. 2024

Premis a la Millor Presentació Oral i Millor Pòster a la trobada JPhD 2024 dirigida per personal investigador jove

El JPhD2024, un esdeveniment completament organitzat per estudiants de doctorat del Campus de la UAB, va tenir un gran èxit de participació i creació de xarxes científiques. El personal investigador predoctoral de l'IMB-CNM va fer presentacions orals i va assistir a l'exposició de pòsters, amb Carla Riera Llobet i Joel Pérez guanyant dos dels premis.

Foto de grupo de los participantes del JPhD 2024 en las puertas del ICMAB

Share

Notícia original publicada a l'ICMAB.

Del 27 al 29 de novembre de 2024, la 8a Trobada Científica de Candidats a Doctorat (JPhD2024) va reunir investigadors i investigadores joves de la comunitat del Campus de la UAB. Organitzat a l'ICMAB, aquest esdeveniment dirigit per personal jove va fomentar el diàleg acadèmic i la col·laboració en diversos camps, com ara els nanomaterials, l'energia, les bioaplicacions i l'electrònica. El programa va incloure conferències de persones expertes convidades, presentacions breus de persones candidates a doctorat, taules rodones interactives sobre desenvolupament professional i salut mental, i sessions de pòsters molt dinàmiques. Els assistents també van visitar el Sincrotró ALBA el divendres 29 de novembre, destacant el focus de l'esdeveniment en la recerca d'avantguarda. La inclusió d'activitats socials com les pauses per al cafè i les sessions de pòsters va subratllar l'ambient informal però enriquidor de la trobada.

Organitzat per i per a les persones candidates a doctorat, l'esdeveniment és organitzat per membres d'institucions de recerca i acadèmiques líders, com el ICMAB-CSIC, ICN2, IMB-CNM i la UAB, amb el patrocini de l'editorial MDPI, l'associació AMIT de dones investigadores i SCN2, la Societat Catalana de Nanociència i Nanotecnologia. L'investigador predoctoral del Grup d'Aplicacions Biomèdiques, Leo Salgado Chane-Pane, va formar part del comitè organitzador.

Millor Presentació Oral

Patrocinat per SCN2 i premiat amb 100 €, Carla Riera Llobet, del Grup de Detectores de Radiació, va guanyar el premi amb la presentació "Tècniques Computacionals Adaptatives en Teràpia amb Protons". Felicitats!

Premi al Millor Pòster

Per votació popular, patrocinat per SCN2 i premiat amb un val FNAC de 50 €, Joel Pérez Poncelas, tècnic del grup MESSI, va guanyar amb el pòster "Ajust de les condicions de temperatura en AACVD per al dipòsit d'agulles d'òxid de tungstè modificades amb nanopartícules d'Au i Pt". Felicitats!

Contribucions de l'IMB-CNM

A continuació, es detallen les presentacions orals i pòsters de l'IMB-CNM en les diferents àrees:

Electrònica i Nanofabricació

  • Houyem Trabelsi: Nitrogen dioxide gas sensor based on copper sulfide (Cu2S) structures synthesized via AACVD
  • Felipe Zamorano: Thermal neutron detection in conventional radiotherapy facilities using thin Si and SiC detectors
  • Èric Bach: Quality Assurance performance of ATLAS ITk Strip Sensors
  • Haowen Hu: Polymeric precision doping assisted by high χ block copolymers
  • Iker Uranga: Combination of Thermal Scanning Probe Lithography and Directed Self-Assembly of Block Copolymers for Quantum Device fabrication
  • María Benito-Gomes: Understanding dielectric losses in superconducting quantum circuit

Energia i Medi Ambient

  • Milos Manojlovic: LGAD detectors for low energy photon science

Nanomedicina

  • Carla Riera Llobet: Adaptative Computation Techniques in Proton therapy

Pòsters

  • Angela Henao, contractada en el marc del projecte DOSIFLASH, suportat per la Convocatòria CaixaResearch d'Investigació en Salut de la Fundació ”la Caixa”: SiC detectors for accurate dose monitoring in FLASH radiotherapy
  • Joel Perez: Gas sensing characterization of PEDOT: PSS films
  • Zohre Hamzei: Tuning of the AACVD temperature conditions for depositing tungsten oxide nanoneedles modified with Au and Pt nanoparticles
  • Jack Nickson: Gallium Nitride - a wide band gap semiconductor material for particle detection in high- energy physics and space applications

Participació general

El comitè organitzador va dir: "En general, ha estat una experiència molt enriquidora tenir l'oportunitat d'organitzar una conferència de candidats a doctorat. Ens ha permès comprendre els desafiaments darrere de la coordinació d'un esdeveniment científic d'aquest tipus, així com fer networking amb joves investigadors d'altres centres i desenvolupar les nostres habilitats organitzatives i de comunicació."

Entre els convidats, l'esdeveniment va comptar amb: Albert Figuerola, IN2-UB; Cristina Fornaguera, IQS; Mariela Menghini, IMDEA; Daniel Pérez, Sincrotró ALBA i Bárbara Polesso, ICFO. Els temes de les taules rodones van ser "Desenvolupament Professional" per investigadors d'AMIT-CAT, i "Salut Mental durant el Doctorat".

L'esdeveniment de cloenda al final de dos intensos dies va ser la cerimònia de premis: es van triar la millor presentació i el millor pòster (en aquest últim cas, ambdues per part del jurat i per votació popular). 

Aquest any la participació ha estat superior a l'anterior, amb un total de 113 participants. D'aquests, 56 participants van donar una xerrada durant els dos dies de l'esdeveniment (en sessions paral·leles), i 17 van presentar un pòster en les sessions de pòsters. La majoria dels participants eren investigadors de doctorat de l'ICMAB (45), 19 provenien de l'ICN2, 15 de la UAB, 13 de l'IMB-CNM, i la resta venien d'altres institucions, incloent 5 de l'IREC, 5 de l'ICFO i 2 de l'ALBA.

Totes les fotos per ICMAB-CSIC.