Vés al contingut
09 abr. 2020

L'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) participa en el Projecte POC4CoV per desenvolupar tecnologies de diagnòstic de la SARS-COV-2 de manera ràpida i fiable

El Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) finançarà el projecte Point-of-care tests for the rapid detection of SARS-CoV-2 (POC4CoV), l'objectiu és disposar de tecnologies eficaces de diagnosi de la Covid-19. En ell, participen l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC), l'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC-CSIC) i l'Institut de Ciència dels Materials d'Aragó (ICMA).

coronavirus

Share

El projecte POC4CoV té com a objectiu desenvolupar dispositius Point-of-Care (POC) per al diagnòstic in vitro de la infecció per SARS-COV-2 de manera ràpida i fiable, gràcies a la utilització de sistemes multiplexats i a l'ús de sondes biomoleculars particulars . Per a això, les plataformes tecnològiques POC s'utilitzaran en combinació amb biomolècules de captura específiques i sondes nanobiotecnológicas (bioconjugados enzimàtics i nanopartícules biofuncionalizadas plasmòniques i magnètiques), que permetran la detecció simultània de diferents biomarcadors (ARN viral i antígens, IgM i IgG) relacionats amb la malaltia Covid-19. Els complexos biomoleculars es recolliran en punts específics dels dispositius on es registraran els senyals electroquímiques o òptiques.

Les plataformes POC desenvolupades seran sotmeses a validació analítica i clínica en un entorn clínic.