L’IMB-CNM torna a encapçalar la Delegació Ibèrica al congrés Micromachine Summit
Després de quatre anys d'interrupció, l’IMB-CNM s’afegeix de nou a la Delegació Ibèrica al Micromachine Summit a Bucarest (Romania) entre el 21 i el 23 de maig de la mà dels investigadors Luis Fonseca i Carles Cané.

El Micromachine Summit és un esdeveniment científic internacional creat per mostrar les innovacions en micro i nanotecnologia a les iniciatives del sector governamental, acadèmic i industrial de tot el món.
La 26ª edició d'aquesta cimera ha acollit prop d'una quinzena de delegacions d'arreu del món, amb persones clau del sector micro i nanotecnològic, que han passat revista a l'estat de la microelectrònica, els semiconductors i els microsistemes. El tema central ha estat “Sistemes electrònics: desafiaments i perspectives”, però també s’han tractat altres subtemes com la iniciativa Chips Act, sensors i dispositius MEMS, integració de sistemes, tecnologies verdes i sostenibles i la intel·ligència artificial per anàlisis de dades i prediccions.
Els representants de la delegació Ibèrica d’enguany han estat els investigadors de l’IMB-CNM Luis Fonseca i Carles Cané, juntament amb Fernando Arteche, del Centre Tecnològic Aragonès - ITAINNOVA, i Sandra Bermejo de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). A més de la presentació de l’informe en la matèria de la regió ibèrica per part del cap de delegació, Luis Fonseca, tots quatre han dut a terme les següents presentacions tècniques:
- Luis Fonseca - Integrating materials and silicon technologies for microenergy devices
- Carles Cané - Smart Systems for the key challenges of Utilities
- Fernando Arteche - Advancements in Microelectronics Systems for Physics Detectors at ITAINNOVA
- Sandra Bermejo - Use of nanostructures for sensing Applications
Les pròximes edicions del Micromachine Summit es faran a Austràlia i a Canada.