Vés al contingut
03 oct. 2022

El Laboratori d’Electrònica Impresa de l’IMB-CNM s’integra a l’ICTS MicroNanoFabs

Recentment, el laboratori d’Electrònica Impresa de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) s'ha integrat a la ICTS distribuïda MicroNanoFabs, de la qual forma part la Sala Blanca de Micro i Nano Fabricació.

Roger Escudé trabajando en el equipo inkjet Ceradrop X-Series en el Laboratorio de Electrónica Impresa

Share

El Laboratori d'Electrònica Impresa, nascut el 2016 de la col·laboració de diversos grups d’investigació de l’IMB-CNM, disposa dels equips i serveis necessaris per permetre desenvolupar dispositius i sistemes impresos mitjançant tecnologies, com ara inkjet screen printing o dispensació digital, i així poder fer front a las necessitats del centre pel que fa a tecnologies flexibles, additives, de baix cost i respectuoses amb el medi ambient. Ara, el laboratori passa a formar part de la ICTS MicroNanoFabs (Infraestructura Científica i Tècnica Singular, ICTS-SBCNM), dedicada al desenvolupament i aplicació de tecnologies innovadores al camp de la Microelectrònica juntament amb altres Micro i Nanotecnologies emergents.

"Formar part de la ICTS significa que prestes un servei d’interès general que requereixen la majoria de grups de recerca de l’institut, òbviament això implica una major responsabilitat per al laboratori, però alhora permet entrellaçar diferents interessos i necessitats, creant així sinergies entre grups i projectes", explica Roger Escudé, responsable del laboratori.

La col·laboració dels grups SPEED (Self-Powered Engineered Devices), GAB (Grup d’Aplicacions Biomèdiques) i ICAS (Grup de Circuits i Sistemes Integrats) van propiciar la creació del laboratori. "Tot va començar amb l’adquisició de la impressora inkjet Ceradrop X-Series, que és la que disposa de més prestacions del laboratori i dóna servei de tecnologia inkjet a tot l’institut", afegeix Escudé.

Des de 2014, la ICTS-SBCNM és un dels tres nodes de la Xarxa MICRONANOFABS ICTS, el gran fons recolzat pel Ministeri de Ciència i Innovació (MICINN), juntament amb la Sala Blanca de l’Institut de Sistemes Optoelectrònics i Microtecnologia de la Universitat Politècnica de Madrid (ISOM-UPM) i la del Nanophotonics Technology Center de la Universitat Politècnica de València (NTC-UPV).

La Xarxa MICRONANOFABS ofereix un accés obert i competitiu únic a les capacitats dels tres nodes. La Xarxa amplia l’oferta tecnològica als camps de Micro i Nano Fabricació, Fotònica i Caracterització de Materials i Dispositius.