Vés al contingut
11 abr. 2023

CSIC i ITAINNOVA signen un protocol per a impulsar activitats de disseny i fabricació de circuits integrats per a aplicacions industrials

El CSIC, a través de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona, i l'Institut Tecnològic d'Aragó (ITAINNOVA) signen un protocol per a l'impuls de diferents activitats per al disseny i fabricació de circuits integrats per a aplicacions industrials.

Firma protocolo CSIC e ITAINNOVA, con Luis Fonseca y Ana Castro

Share

Informació original recollida en ITAINNOVA.

El CSIC, a través de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM), i l'Institut Tecnològic d'Aragó (ITAINNOVA) signen un protocol per a l'impuls de diferents activitats per al disseny i fabricació de circuits integrats per a aplicacions industrials. Signat el mes de març passat a Saragossa, aferma les relacions entre totes dues institucions.

El document ha estat rubricat per Esther Borao, directora de ITAINNOVA, i per Luis Fonseca, director de l'IMB-CNM i representant del CSIC en la trobada al costat d'Ana Castro, Vicepresidenta Adjunta de Transferència del Coneixement del CSIC.

Els objectius específics comuns del protocol se centren en estimular l'ús de circuits integrats per part d'empreses, sobretot per pimes; evitar la dependència externa de fabricants de circuits integrats; impulsar un ecosistema industrial d'innovació basat en els semiconductors i incrementar el nombre de professionals de l'àmbit microelectrònic.

Per a aconseguir aquests objectius, es posaran en marxa un conjunt d'activitats d'interès comú, com la col·laboració per a la realització d'activitats de disseny i desenvolupament de projectes conjunts de recerca; la participació conjunta en convocatòries públiques i/o privades per a aconseguir finançament per a projectes de recerca. A més, potenciaran l'organització de jornades, seminaris i esdeveniments sobre temes d'interès comú i la promoció d'activitats que suposin transferències de coneixements i resultats científics entre les parts i cap al sector productiu.

L'impuls de la difusió conjunta de resultats de recerca a través dels canals habituals (publicacions, jornades, etc.) és una altra de les accions d'aquest compromís, així com fomentar polítiques de creixement de la innovació. A més, es pretén milloraran la formació del personal mitjançant la realització d'estades del personal de cada part en seus o instal·lacions de l'altra i qualsevol altra acció que resulti compatible amb els objectius generals del present protocol.

La durada del present protocol serà de cinc anys, amb pròrroga mitjançant la subscripció d'una addenda, per un període de fins a cinc anys addicionals.

Després de la signatura del protocol, els membres del CSIC han pogut conèixer alguns projectes i recerques de l'ITAINNOVA. Per part d'ITAINNOVA, també han participat en la visita Miguel Ángel Pérez Costero, Fernando Arteche, José Luis Núñez, David Abadía, Javier Orús i Miguel Ángel Barcelona.