Compareixença del director de l'IMB-CNM al Parlament de Catalunya per a parlar sobre la proposta d'instal·lar una fàbrica de semiconductors
Luis Fonseca, director de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona, va comparèixer a la Comissió d'Economia i Hisenda del Parlament Catalunya per a parlar de la fabricació de semiconductors a Catalunya, la iniciativa FabCat i la possibilitat d'instal·lar una fàbrica al territori.

La Comissió d'Economia i Hisenda del Parlament català va convocar una sessió per tractar la proposta FabCat d'instal·lar una fàbrica de semiconductors a Catalunya amb els principals actors que han donat suport al projecte. Entre ells, Luis Fonseca, director de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona, va fer una compareixença per explicar en què consisteix la fabricació de xips i quina és l'experiència de l'institut i de gestió de la Sala Blanca de Micro i Nanofabricació, la més gran d'Espanya.
Davant del repte de reindustrialització que se li presenta a Europa en el camp dels semiconductors, a principis d'any, universitats i centres de recerca i tecnologia van donar suport públicament a la proposta que Catalunya aculli la indústria de microxips. Així mateix, aquesta mateixa setmana els mateixos actors involucrats han anunciat la creació d'un clúster de formació en nanoelectrònica i microxips per promoure la formació i fomentar l'educació a l'àmbit. En vista dels esdeveniments la Comissió d'Economia i Hisenda del Parlament va convocar una sessió per tractar la proposta FabCat i les possibles derivades el 13 de juliol.
Fonseca va parlar sobre el procés de fabricació d'un xip, els materials i el coneixement necessari per fer-ho. Va narrar l'experiència que acull el Centre Nacional de Microelectrònica i les capacitats de la Sala Blanca de Micro i Nanofabricació que hi ha.
Al costat de Fonseca, van comparèixer durant una hora les persones representants de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona, Mònica Roca; la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Girona, Jaume Fàbrega; de les universitats que han signat la iniciativa, Antonio Rubio (de la UPC); i del Tecnoateneu de Vilablareix, Esteve Farrés Berenguer (coordinador de voluntaris). Roca i Fàbrega van posar èmfasi en la generació de riquesa que provocaria la instal·lació d'una fàbrica d'aquestes característiques, mentre que Rubio va insistir en la creació del clúster i l'existència d'educació superior de qualitat per generar coneixement i persones expertes per tal que la indústria permeti retenir el talent que, actualment, marxa a treballar fora de Catalunya i Espanya. Farrés va tractar els aspectes més logístics de la proposta, l'anàlisi de viabilitat, les possibles localitzacions, el tipus de tecnologia que es busca i els passos que cal seguir. La intenció és crear una fàbrica que treballi en 28 i 15 nanòmetres, unes dimensions que permetrien la manufacturació de xips per a disseny analògic de radiofreqüència, Internet of Things, domòtica i sistemes automatitzats.