Vés al contingut

Cicle de conferències "La revolució silenciosa"

Xerrades, conferències i taules rodones organitzades per l'IMB-CNM amb motiu de l'aniversari del transistor entre 2022 i 2023. Amb persones expertes invitades i amb la participació de personal de l'institut.

El 75 aniversario del Transistor Bipolar: La invención más importante del siglo XX

Conferència del catedràtic Ignacio Mártil (Catedràtic d'Electrònica de la Universitat Complutense de Madrid i membre de la Reial Societat Espanyola de Física) sobre "possiblement, la invenció més important del segle XX". Celebrada el 24 de maig de de 2022 a l'Institut d'Estudis Catalans, a Barcelona.

LA microelectrònica

Xerrada a càrrec de Núria Salán (Presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia i Professora UPC-Terrassa) sobre la invisibilitzada aportació de les dones, les tècniques i les científiques a la història de la microelectrònica. Celebrada el 8 de juny de 2022 a l'Institut d'Estudis Catalans, a Barcelona.

Altres xerrades presencials

Xips, xips, xips... aquests minúsculs desconeguts

Xerrada de Luis Fonseca (director de l'IMB-CNM) al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) a Terrassa, amb motiu motivo de la Setmana de la Ciència. Exclusivament presencial el 17 de novembre de 2022.

De la ràdio del iaio a la Playstation 5: el transistor fa 75 anys

Xerrada d'Elisabet Prats Alfonso, investigadora CIBER-BBN a l'IMB-CNM, amb motiu de la inauguració de l'exposició La revolució silenciosa a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia UAB. Celebrada el 29 de novembre del 2022 en format exclusivament presencial.

El mes mágico de la invención del transistor

Xerrada de David Quirion (director de la Sala Blanca de Micro i Nanofabricació de l'IMB-CNM) a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia de la UAB. Exclusivament presencial el 13 de desembre de 2022.