Skip to main content
30 Sep 2019

L’Institut de Microelectrònica de Barcelona participa en la Nit Europea de la Recerca

Amb l’objectiu d’apropar la recerca en microelectrònica a la societat, el centre va organitzar i participar de xerrades i tallers de divulgació científica.

festivals

Share

El passat 27 de setembre va tenir lloc la Nit Europea de la Recerca, nom adoptat a Catalunya de l’European Reserachers’ Night. Aquesta iniciativa és un esdeveniment celebrat a tota Europa per impulsar la consciencia pública sobre la importància de la recerca, en què professionals de la ciència apropen la seva feina als ciutadans a través d’esdeveniments i tallers públics. A aquesta iniciativa, promoguda des del 2005 pel programa Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) de la Comissió Europea, s’hi han sumat més de 371 ciutats europees. L’edició anterior de l’any 2018 hi van participar més de 21.850 professionals de la ciència amb més d’un milió i mig d’assistents.

L’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC) va ser-hi present de forma activa durant tota la jornada, organitzant i participant de xerrades i tallers amb l’assistència d’investigadors del centre. Tot amb l’objectiu d’apropar la recerca en microelectrònica a la societat.

Per una banda la investigadora del centre Gemma Rius va participar en les microxerrades organitzades per Vil·la Urània, concretament com a ponent d’una sessió divulgativa amb el títol “Els cotxes del futur no són, en realitat, robots?”.

L’altra activitat en què va participar l’IMB-CNM va ser en el cicle de Nanoxerrades que va tenir lloc al CosmoCaixa. Juntament amb l’ICN2, l’IN2UB, l’IREC, l’IBEC i l’ICMAB-CSIC, es va organitzar una nit plena de tallers de nanociència, nanotecnologia, ciències de materials, física i química dins de la "Nit Jove de la Recerca". En aquest cas Eli Prats, investigadora del centre va moderar el cicle “La revolució nanotecnològica”.

Finalment, la nit va cloure amb un taller organitzat per l’IMB-CNM. Sota el títol “Treballant sense partícules per fabricar micro i nanodispositius. Entrem en una sala blanca”, una cinquantena de persones van poder descobrir la Sala Blanca de l’IMB-CNM, una de les més grans del sud d'Europa, i conèixer com es treballa sense partícules per fabricar microdispositius. A més, els participants, majoritàriament nens i nenes, es van poder vestir amb la indumentària pròpia d'aquest espai.