Skip to main content

SC22 | Viatja al fascinant món del transistor!

Share

20 Nov 2022
11:00
MNACTEC (Terrassa)

Saps què és un transistor? Aquest any celebrem l'aniversari de la revolució microelectrònica i el descobriment del transistor, un aparell que pot funcionar analògicament, com a amplificador, o digitalment, com la plasmació dels 1 i 0 del codi binari.

Els transistors digitals són la base dels ordinadors actuals i es troben al cor de tots els aparells electrònics que fem servir a diari. En aquest taller veurem com és un transistor per dins, com funciona i per a què serveix. Podrem tocar xips, silici (el material de què estan fets) i conduir el corrent pels nostres circuits electrònics. Embarca't en aquesta aventura per descobrir la microelectrònica!

Activitat organitzada conjuntament entre el MNACTEC i l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC) amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) - Ministerio de Ciencia e Innovación.

 

Activitat recomanada de 12 a 16 anys. Els nois i noies que participen en l'activitat hauran d'anar acompanyats d'un adult durant el taller.

Cal fer reserva prèvia a través del web i arribar 30 minuts abans de l’inici de l’activitat.

Accessibilitat: Activitat accessible per a persones amb cadira de rodes. La informació de l’activitat es transmet a través de la vista i de l’oïda.