This website uses its own and third-party cookies for its operation, to maintain the session and to personalize the user's experience. For more information about the cookies used consult our cookies policy

Institute of Microelectronics of Barcelona IMB-CNM   

IMB-CNM Facebook channel IMB-CNM Twitter channel IMB-CNM Linkedin channel IMB-CNM Youtube channel IMB-CNM Instagram channel IMB-CNM Pinterest channel Login to IMB-CNM Intranet

Micro and Nanotechnology research for you

Un investigador de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona, guanyador de la 10a edició del Programa Generació d'Idees

Cellupack, on participa un investigador de l’Institut, ha estat elegit el projecte més innovador del Programa Generació d’Idees sobre Smart Food del Parc de Recerca UAB. El projecte proposa utilitzar un material derivat de la cel·lulosa com a substitut del plàstic per fer diferents envasos d’un sol ús. Aquest material és biodegradable, soluble i té una empremta ecològica mínima.

Avançant-se a la normativa europea que el 2021 prohibirà els productes de plàstic d’un sol ús, Cellupack preten desenvolupar un material substitutiu que és biodegradable, soluble en aigua i comestible, que no té gust ni olor. Aquest material permet la fabricació a gran escala, és molt versàtil i es pot utilitzar per construir diferents tipus d’envasos d’un sol ús. També fomenta l’economia circular mitjançant la seva dissolució i posterior regeneració i reutilització, amb un mínim consum d’energia.

L'empresa Carburos Metálicos ja ha manifestat interès pel projecte i s'ha ofert per acollir les proves de validació dels nous productes. Ara, de moment, estan en fase de prototipatge i tindran a la seva disposició la nova xarxa de laboratoris d’innovació del Campus, els UAB Open Labs.

L’equip Cellupack està format per l’investigador de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM), Michele Dei, l’enginyera en Nanotecnologia i doctorand de l’Institut de Ciències dels Materials (ICMAB), Camilla Dore, i la Tecnòloga d’Aliments, Elena Jacas.

Per elegir el millor projecte s’ha comptat amb un jurat format per la cap del Servei d'Innovació Agroalimentària del Departament d’Agricultura, Maria Josep Ribot; el coordinador d’R+D+Ii de la Federació Catalana de Cooperatives Agràries de Catalunya, Màrius Simon; el director de projectes d’alimentació del Grup Carinsa, Alfons Perote; el catedràtic del departament de Ciència Animal i dels Aliments, Buenaventura Guarnis, i la gestora de Projectes d'R+D+I d'ACCIÓ, Cristina Peña.

El Programa Generació d'Idees vol crear sinergies entre personal investigador, entitats i empreses. Aquesta 10a edició, que ha estat patrocinada pel Consell Social de la UAB, el Barcelona Sincrotró Park i l’empresa Andrés Pintaluba; també s’ha emmarcat dins el projecte europeu Higher.

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk